Dostosowywanie preferencji dotyczących zgody

Używamy plików cookie, aby pomóc Ci w sprawnej nawigacji i wykonywaniu określonych funkcji. Poniżej znajdują się szczegółowe informacje na temat wszystkich plików cookie w ramach każdej kategorii zgody.

Pliki cookie sklasyfikowane jako „Niezbędne” są przechowywane w przeglądarce użytkownika, ponieważ są niezbędne do zapewnienia podstawowych funkcji witryny.... 

Zawsze aktywne

Niezbędne pliki cookie są wymagane do włączenia podstawowych funkcji tej witryny, takich jak zapewnienie bezpiecznego logowania lub dostosowanie preferencji zgody. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych umożliwiających identyfikację użytkownika.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję z witryną. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacji na temat wskaźników, takich jak liczba odwiedzających, współczynnik odrzuceń, źródło ruchu itp.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Wydajnościowe pliki cookie są wykorzystywane do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga w zapewnieniu odwiedzającym lepszej obsługi.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Reklamowe pliki cookie są wykorzystywane do dostarczania odwiedzającym spersonalizowanych reklam na podstawie wcześniej odwiedzanych stron oraz do analizowania skuteczności kampanii reklamowych.

Brak plików cookie do wyświetlenia.

Omlet czekoladowy z sosem z masła kokosowego

Śniadanie Mariolki blog

Okazało się, że masło kokosowe może być dodatkiem do wielu potraw. Tym razem nasza ulubiona biegaczka Mariolka podrzuciła przepis na omlet czekoladowy z sosem z masła kokosowego

Składniki:

  • 2 jajka
  • banan
  • szczypta cukru waniliowego
  • 2 łyżki mleka w proszku lub odżywki białkowej o smaku czekoladowym
  • łyżeczka ciemnego kakao
  • masło kokosowe
  • wiórki kokosowe
  • żurawina lub inne drobne owoce do posypania

Przygotowanie:

Jajka z bananem i cukrem wrzucamy do blendera i blendujemy na gładką masę, stopniowo dodajemy mleko w proszku/odżywkę oraz kakao. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego, wylewamy masę i smażymy na małym ogniu pod przykryciem ok 3-5min. W razie konieczności przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. W tym czasie rozpuszczamy w garnku na małym ogniu masło kokosowe i dodajemy wiórki kokosowe. Ich ilość uzależniamy od pożądanej przez nas konsystencji.Żurawinę kroimy na połówki.Omlet wykładamy na talerz, smarujemy połową sosu oraz połową żurawiny. Składamy na pół, polewamy resztą sosu i posypujemy pozostałą żurawiną.Smacznego

Ps. Można użyć dowolnych owoców.

Leave A Comment

Cart