Z tego co się dowiedziałyśmy większość osób lubi Rafaello. Oto przepis na domowe Rafaello autorstwa naszej zaprzyjaźnionej biegaczki i kulinarnej Gwiazdy Panny Marylki.
Składniki:
- Wiórki kokosowe
- Masło kokosowe
- Mleko w proszku lub kokosowa odżywka białkowa
- Pół szklanki cukru kokosowego
- Pół szklanki wody
- Migdały całe bez skórki
- 2 pokruszone wafle (nie wafelki)
Przygotowanie:
Wodę zagotować z cukrem kokosowym, w drugim garnku rozpuścić masła. Do miski wsypać szklankę wiórków kokosowych, szklankę mleka i pokruszone wafle. Jak woda i masło ostygną stopniowo wlewać do suchych składników – najpierw masła, a następnie woda. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na 15-20 min do lodówki. Formować małe kulki, w środek każdej wkładać migdał. Obtoczyć w wiórkach. Przechowywać w zamkniętym pojemniku w lodówce max tydzień.
Smacznego!