Ciasto jaglane bez pieczenia

Ciasto jaglane bez pieczenia

Składniki (spód ciasta):

  • 100 g daktyli
  • 50 g płatków owsianych
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Całość zmiksować na gęstą, delikatnie lepiącą masę.

Składniki (masa jaglana):

  • 200 g kaszy jaglanej (przepłukanej pod bieżącą wodą)
  • 100 g masła kokosowego Planta Food
  • 50 g wiórków kokosowych
  • 4 łyżki miodu
  • 800 ml dowolnego mleka

Kaszę gotujemy na mleku aż do całkowitego wchłonięcia płynu. Do gorącej jeszcze kaszy dodajemy pozostałe składniki i wszystko blendujemy na jednolitą masę.

Składniki (sos migdałowy)

Oba składniki rozpuszczamy razem w kąpieli wodnej lub mikrofali. Mieszamy.

Wykonanie:

Okrągłą blaszkę o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy nasz gotowy spód do foremki i równomiernie wylepiamy nim jej dno. Na spód wykładamy masę jaglaną, wygładzamy. Na koniec wylewamy sos migdałowy i chłodzimy w lodówce co najmniej dwie godziny.

Fot.: Allaboutlife.pl

Leave A Comment

Cart