Kokosowo – migdałowa tarta na jaglanym spodzie

Kokosowo - migdałowa tarta na jaglanym spodzie

No i mamy kolejny przepis od Idy @idainhappyland 🙂 Ona robi tak pyszne rzeczy, że nie można się im oprzeć i nawet największe leniuszki, które znamy robią sobie przyjemności w postaci jej wypieków.

Składniki (ciasto):

  • 180 g płatków jaglanych lub owsianych
  • 30 g ksylitolu
  • 30 g oleju kokosowego
  • 100 ml mleczka kokosowego

Składniki (krem):

Przygotowanie:

Płatki mielimy na mąkę, mieszamy z pozostałymi składnikami. Zagniatamy kruche ciasto, wykładamy na spód tortownicy i pieczemy 20 min. Studzimy. Przygotowujemy krem. Jogurt miksujemy z masłem migdałowym. Ubijamy śmietankę kokosową i dodajemy masę jogurtową. Wszystko miksujemy. Spód smarujemy dowolną konfiturą lub musem owocowym (np. jagodowa). Nakładamy krem. Posypujemy kakao. Dekorujemy owocami. Schładzamy w lodówce lub zamrażarce.

No i Smacznego!

Leave A Comment

Cart