Składniki:
- 130 g białej fasoli (waga ugotowanej)
- 150 ml mleka roślinnego (użyłam migdałowego)
- 2 łyżki erytrytol lub innego
- słodzidła (do smaku)
- 30 g (3 łyżki) budyniu waniliowego w proszku +odrobina mleka do rozmieszania
- hojna łyżka masła orzechowego słony karmel
- maliny lub inne owoce do „nadziania”
Przygotowanie:
Fasolę blendujemy z mlekiem i słodzidłem. Przelewamy do garna i podgrzewamy. Budyń mieszamy z odrobiną mleka i dodajemy do garna. Gotujemy, mieszając, aż masa będzie gęsta. Dodajemy masło i mieszamy.
1/2 puddingu przelewamy do miseczki. Nakładamy porcję owoców. Przykrywamy resztą kremu. Studzimy. Schładzamy w lodówce. Podajemy z owocami i jogurtem kokosowym
Przepis od @idainhappyland z użyciem naszej nowej pasty orzechowej, które skradło Jej serce….w 110% .